2016. december 14., szerda

Sarokkanapé - régiből régit, mégis szépít






Ez volt a régi kanapénk és asztalunk


Zöld kanapé és fotel


Lassan 8 éve vettük ezt a szerintünk csodás zöld színű kanapé és fotel együttest a Quattro Mobiliban. Élénk színfoltja a nappalinak, és akár hiszitek, akár nem, szinte bármilyen enteriőrbe beleillik, noha egy markáns, határozott színű darab. Korábbi nappalinkban a kellemes mályva szín mellett is tökéletesen mutatott: 




Azonban a használattól középen kicsit megrogyott, ezért egy ideje már nézegetek helyette egy másik ülő alkalmatosságot. A nappali tere szinte kiabált egy sarok ülőgarnitúráért, de elnézve a választékot, nem találtunk megfelelőt. Mostanában a széles karfájú és szintén széles ülőfelületű monstrumok a divatosak, ami hozzánk nem illik. Egy ugyanilyen légies - lábakon álló -, kecses darabot kerestünk, és végül a jófogáson jött szembe ez az alig használt darab. Méretben és formában tökéletesen passzol a nappalinkba és az újak árának töredéke volt, így lecsaptunk rá azonnal. 

Amikor hazaértünk vele, és beállítottuk a helyére, konstatáltuk, hogy jó, jó, tényleg illik, nade mégsem zöld... annyira szeretjük ezt a zöld színt, és a kék falak is tökéletesen passzolnak hozzá. Férjem már nagyon sajnálta, hogy meg kell válni tőle, de mondtam, hogy majd a díszpárnákkal feldobjuk - ezzel a mániámmal őrületbe tudom kergetni egyébként. 

De ekkor ért minket az extra meglepetés: láttuk, hogy nem csak a fazonja, de az egész szerkezete ugyanolyan, mint a zöldünké, ezért a hosszabbik részén kicseréltem a párnákat a régi zöldre, amelyek tökéletesen illeszkedtek rá! Így lett egy felemás, de mindenképpen egyedi kanapénk, két régi ötvözéséből. Imádjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Blog Widget by LinkWithin
Hobbies